💰 😲 TIJDELIJK AANBOD Amex!
Nu 12.000 Membership Rewards, onbeperkt loungetoegang & € 300 dinertegoed! BEKIJK DEAL

American Express Platinum Kaart: € 702,- per jaar waard?

De American Express Platinum Kaart van maar liefst € 702,- euro per jaar. Dat klinkt als een best dure creditcard toch? Lang verhaal kort: is dit het waard?

Het antwoord op de vraag hierboven is natuurlijk erg persoonlijk. Als je mij enkele jaren geleden zou vragen of ik überhaupt geld zou betalen voor een stukje plastic waarmee je vervolgens weer kan betalen? Nee, zeker niet! Maar inmiddels ben ik enkele jaren actief als fanatiek frequent flyer en kan ik je vertellen dat de kaart het absoluut waard is! Hieronder ga ik je uitleggen welke voordelen je allemaal uit deze kaart kan halen, zodat ook jij kan profiteren van de voordelen van deze creditcard!

TIJDELIJK AANBOD!

Ontvang tijdelijk 24.000 Membership Rewards punten + Onbeperkt loungetoegang t.w.v. € 910.

BEKIJK DEAL

American Express Platinum Card €700 waard

In dit artikel tref je de volgende onderdelen aan. Klik op de titel hieronder om direct naar dit specifieke voordeel van de American Express Platinum Kaart te gaan.

American Express

De meeste credit cards in Nederland worden uitgegeven door International Card Services, ook wel bekend als ICS. Misschien zegt het bedrijf je niks, maar hun producten/kaarten ken je ongetwijfeld: Visa & Mastercard. Naast een creditcard van VISA en/of Mastercard, kun je in Nederland ook kiezen om een kaart van American Express (Amex) te nemen. De creditcards van American Express doen in essentie exact hetzelfde als de andere kaarten, echter komt deze met een hoop aanvullende privileges. Iets wat de standaard kaarten van Mastercard & Visa niet hebben.

Kosten American Express Platinum

Voordat ik hieronder alle voordelen van de Platinum kaart ga benoemen, eerst duidelijkheid over de prijs. De Platinum kaart van American Express kost je: hou je vast – € 702 euro per jaar! Katsjing! Gelukkig hoef je dit bedrag niet in één keer te betalen. Het wordt netjes maandelijks in rekening gebracht á € 58,50.

Los van het feit dat er momenteel een aanbieding is waarmee je de Platinum kaart voor half geld krijgt, moet je weten dat je je status ook nog mag delen met een familielid of vrienden. Dit betekent dus een gratis tweede Platinum kaart. Die zal op zijn/haar beurt vervolgens ook weer kunnen profiteren van enkele voorwaarden. Hierover meer in punt 7.

√ 1: Privium: Snelle grenspassage op Schiphol

Vliegensvlug door de controles op Schiphol, voorrang bij security en de grens met de irisscan. Dat is Privium in een notendop. Het komt er op neer dat je vliegen via Schiphol echt een verademing wordt. Je slaat de lange rijen eenvoudig over door simpelweg je oog te scannen via de irisscan. Ik heb dit nu meerdere malen mogen ervaren en het is ontzettend fijn/snel. Dit geldt ook voor de controles tussen Schengen / non-Schengen. Daar kunnen de rijen namelijk lang zijn.

Ook biedt Privium vooraan parkeren in Privium 1 of op Privium 3 en toegang tot de Privium Excellence garage. Daarnaast heeft Privium twee eigen lounges: De Privium ClubLounge en de Privium Airside Lounge. Je mag hier gratis gebruik van maken en dat geldt ook voor je medepassasiers. Bij de intake voor de irisscan ontvang je namelijk enkele guest vouchers. Ideaal om met je reisgezelschap de ‘hustle and bustle‘ van Schiphol te ontvluchten.

American Express Privium Schiphol

√ 2: Priority Pass: Toegang luchthavenlounges

Ben je geen loyale klant bij een luchtvaartmaatschappij, maar wil je toch gebruik maken van de lounges op luchthavens? Dan ontkom je bijna niet aan de Priority Pass. Met deze pas heb je toegang tot meer dan 1300 lounges op luchthavens wereldwijd! Verdeeld over 600 steden in 148 landen. Dit ongeacht de airline (zelfs Easyjet en Ryanair) of klasse (ook bij economy)!

Ga lekker zitten, strek je benen en geniet van gratis eten en drinken (inclusief gratis alcohol in de meeste lounges) voorafgaand aan je vlucht. Weg uit die overvolle terminal op vreselijke stoelen. Een lounge geeft je comfort voor je vlucht begint. Priority Pass geeft jou gratis toegang tot één of meerdere lounges op de luchthaven. Voor Schiphol is dit bijvoorbeeld de “Aspire Lounge (No.26) Terminal 1” voor Schengenvluchten en “Aspire Lounge (No.41) Terminal 3” voor niet-Schengenvluchten.

Een bijzonder groot voordeel van de Priority Pass die gratis (twv € 399,- p.p.p.j.) komt bij je American Express Platinum kaart, is dat je gratis een extra gast mee mag nemen. En reis je samen met een familielid of vriend die jouw extra Platinum kaart heeft? Ook hij/zij krijgt een eigen Priority Pass abonnement + gast. Je kan dus in totaal met 4 mensen tegelijk de lounge betreden. Totale waarde? Dik over de € 800,- euro!

Priority Pass American Express Platinum

√ 3: Elite Gold status en upgrades bij hotelketens

Neem je een American Express Platinum kaart? Dan krijg je instant een elite-status bij vijf (5) hotelketens. De kaart geeft direct toegang tot de hogere niveaus bij de beste loyaliteitsprogramma’s, zonder dat je überhaupt hoeft te voldoen aan de toelatingscriteria zoals een specifiek aantal overnachtingen per jaar. Zo profiteer je meteen van extra privileges bij meer dan 13.000 hotels wereldwijd, zoals bijvoorbeeld kamer upgrades of vroege check-in.

Je krijgt een Gold status bij:
Radisson RewardsTM
Gold status Hilton Honors
Gold status MeliáRewards
Gold status Shangri-La Golden Circle Jade Membership
Marriott Bonvoy™ Gold Elite status

De Gold status bij bovenstaande deze hotels zorgt voor: Gratis kamer upgrades, vroege check-in en late check-out, dagelijks een continentaal ontbijt voor uzelf en een extra gast bij geselecteerde merken, extra punten sparen, voorrang bij een speciale receptie, gratis Wi-Fi, een welkomstgeschenk bij elk verblijf, etc etc.. Moet ik doorgaan? 😉

American Express Radisson Rewards™ Gold status Hilton Honors Gold status MeliáRewards Gold status Shangri-La Golden Circle Jade Membership The Marriott Bonvoy™ Gold Elite status

√ 4: Platinum Card Travel Voucher

Toe aan een weekendje weg of een nieuwe trip? Boek dan eens je reis via American Express (Amex Travel) en gebruik de jaarlijkse Platinum Travel Voucher ter waarde van € 150,-. Je krijgt deze tegoedbon éénmaal per 12 maanden lidmaatschap uitgereikt en mag je inzetten op vluchten en hotels, geboekt via American Express Travel. Wel dient de minimale waarde van je boeking 500,- euro of hoger te bedragen. De korting wordt direct verrekend!

American Express Travel Voucher

√ 5: Uitgebreide reis(ongevallen) verzekeringen, annuleringsverzekering en autohuurverzekering

De American Express platinum kaart komt met een breed scala aan verzekeringen. Deze zijn allemaal inbegrepen bij de jaarlijkse fee. Zo is er Verzekerd kopen! Als je aankoop binnen 240 dagen na aanschaf wordt gestolen of per ongeluk beschadigd raakt, dan vergoedt American Express de kosten voor vervanging of reparatie tot een maximum van € 2.500 per afzonderlijke gebeurtenis.

Ook is er de Geld-Terug-Garantie! Mocht je binnen 90 dagen besluiten een aankoop te willen retourneren, maar de winkel gaat hiermee niet akkoord? Dan krijg je je aankoopbedrag terug via de Geld-Terug-Garantie tot een maximum van € 600,- per item. Dit geldt voor aankopen bij alle winkeliers en webshops in Nederland.

En dan de reisverzekeringen: Ongevallen-, Reisongemakken– en annuleringsverzekering! Betaal je reis met je American Express Platinum kaart en Amex beschermt jou, je partner, je kinderen en houders van extra kaarten tegen ongevallen tijdens je reis. Maar ook noodzakelijke bijkomende kosten veroorzaakt door vertraging van bagage of vlucht van minimaal 4 uur. De reis- en annuleringsverzekering biedt je ook medische hulp, tandheelkundige noodbehandelingen en annuleren van je reis of verlies van je bagage. Ook diefstal, verlies of beschadiging van jouw persoonlijke eigendommen, geld en reisdocumenten zijn gedekt! Hoe compleet wil je het hebben?

Wat deze kaart nog unieker maakt is de Platinum Lifestyle Service. Hiermee heb je dag en nacht toegang tot een personal assistent die je alles kunt vragen. Van het reserveren van tickets tot het organiseren van een complete vakantie. Ook het regelen van een bloemetje of cadeau is geen enkel probleem voor de assistent van American Express Lifestyle Service Desk. Supertof, je eigen butler 😉

American Express reisongevallenverzekeringen annuleringsverzekering autohuurverzekering

√ 6: Membership reward punten sparen

De American Express Platinum kaart blijft, hoe je het ook wendt of keert een betaalpas! Nu hoor ik je denken: dat kan ik ook gewoon met mijn pinpas van de bank? Als je bovenstaande voordelen even niet meetelt, haalt dit punt je misschien over de streep: iedere euro die je uitgeeft levert je gratis punten op! Je krijgt namelijk per uitgegeven euro 1,5 Membership Rewards® Punten.

Voorbeeld: je koopt een nieuwe wasmachine op Bol.com van € 649,- met je American Express Platinum kaart. Je ontvangt dan: 1,5 x €649 = 973 punten. Hier hoef je verder niks voor te doen. Heb je na een tijde voldoende punten gespaard? Dan kan je Membership Rewards punten inwisselen voor verschillende producten en diensten, waaronder: Gift cards, Cadeau’s, Hotelovernachtingen, Concerttickets of zet ze eenvoudig om naar punten van jouw favoriete airline (9 airlines doen mee). Heb je 10.000 miles gespaard? Dan heb je al een gratis KLM retourticket te pakken voor een stedentrip in Europa.

American Express Membership Reward punten sparen

√ 7: Je Platinum status delen met vrienden/familie

We noemden dit punt al eerder in dit artikel: deel je Platinum-status met je partner, een vriend of familie. Met de extra kaart deel je de zekerheden, voordelen en privileges van jouw American Express kaart met iemand naar keuze. Je kunt zonder extra kosten één extra Platinum Card en vier extra Gold Cards aanvragen. Als Platinum extra kaarthouder kun je zelfs het Privium Partner lidmaatschap bestellen voor € 85 per jaar. Zo hobbelen jullie samen snel door security op Schiphol en is er extra tijd om in de lounge te spenderen 😉

Voordelen American Express kaart

Ik hoop dat alle bovenstaande voordelen jou goed inzicht hebben gegeven in de waarde die de American Express Platinum kaart! Ja het is een ‘dure‘ kaart, maar onderaan de streep levert dit jou al snel meer dan € 2000,- euro per jaar aan voordeel op. Zie hiervoor ook onderstaande illustratie!

Waarde American Express Platinum Kaart 700 EUR

Tijdelijke Aanbieding! Ontvang tijdelijk 24.000 Membership Rewards punten!

Auteur afbeelding

Auteur Erik Benjamin. Geplaatst op .

Handtekening