💰 😲 TIJDELIJK AANBOD Amex!
Nu 12.000 Membership Rewards, onbeperkt loungetoegang & € 300 dinertegoed! BEKIJK DEAL

Jewel Changi Airport: een 24 uur stopover

In Mei 2019 vloog ik voor mijn werk naar Bali, Indonesië. De reden: onze jaarlijkse #remoteweek. Om op Bali te komen en onze “Frequent Flyer” miles te maximaliseren, vlogen we de volgende route: AMS-CDG-SIN-DPS-SIN-CDG-AMS. Dit klinkt waarschijnlijk voor de meeste mensen als een vreselijke itinerary, maar de vluchten waren in Business Class en bovendien gaf dit de kans voor een tussenstop van 24 uur op Changi Airport. Why? Changi Airport is het beste vliegveld te wereld met haar nieuwe architecturale juweeltje: The Jewel

Het futuristische vliegveld Changi beschikt met The Jewel over een binnentuin van maar liefst vijf verdiepingen, meer dan duizend verschillende bomen en planten, een glazen brug van 50 meter en twee doolhoven. Daarnaast zal er een luxe hotel aanwezig zijn, vele winkels, restaurants en een 40 meter hoge waterval! Deze verandert ’s avonds om 19.30 uur in een immense lichtshow.

Singapore Changi Airport The Jewel Singapore Changi Airport The Jewel

Zoals je zult begrijpen is het geen straf om hier flink wat uurtjes door te brengen. Aangezien de vlucht vanuit Denpasar, Bali in de avond aankwam in Singapore, werd er eerst een hotel opgezocht. The Jewel is voorzien van een Yotel en hier kan je verblijven voor +/- € 100,- per nacht. Niet goedkoop maar voor dit geld krijg je wel een kleine, maar luxe kamer voor 24 uur. Uiteraard zijn wifi en koffie inbegrepen 😉 Je vindt het Yotel op level 4, direct in de nieuwe Jewel. Dit betreft wel landside, je moet dus door paspoortcontrole om hier te komen.

Singapore Changi Airport Yotel hotel Jewel

De volgende dag was volledig op het vliegveld te spenderen. Met een vlucht pas om 22.30 uur, gaf dit tijd genoeg om alle attracties en winkels te verkennen. En aan attracties geen gebrek, want je bent wel wat uurtjes zoet met de Shiseido Forest Valley, HSBC Rain Vortex, Canopy Park, Manulife Sky Nets Walking en de Mirror Maze. Je valt hier van de ene verbazing in de andere, zeker als je dit vliegveld vergelijkt met onze thuisbasis “Schiphol”.

Changi Jewel Shiseido Forest valley

Singapore Changi Jewel Singapore Changi Airport Jewel Muji

In de nieuwe Jewel Mall vind je naast vermaak, ook een compleet winkelcentrum met 280 winkels en eetgelegenheden. Uiteraard vind je hier de grote merken zoals Starbucks, Muji, Zara maar ook meer unieke, lokale shops. Shake Shack is trouwens een echte publiekstrekker met een dikke rij voor de deur. Op de laagste verdieping vind je trouwens een complete supermarkt, FairPrice Finest. Ideaal voor je ‘dagelijkse’ boodschappen. Een verdieping hoger vind je de Marks & Spencer. Perfect voor een snelle, maar gezonde hap 🙂

Singapore Changi Airport Jewel Marks Spencer Singapore Changi Airport Jewel Shake Shack

Heb jij binnenkort een layover/stopover in Singapore? Geweldig! Je hoeft niet de stad in om een glimp op te vangen van het mooie Singapore. Blijf op het vliegveld en verken The Jewel. Wil je alles zien? Dan raad ik een tussenstop van minimaal 4 uren aan. Ideaal is toch wel een +/- 8 uren om alles goed te zien. Veel plezier!

Auteur afbeelding

Auteur Erik Benjamin. Geplaatst op .

Handtekening