Review: Roost Laptop Stand

Dit is een korte review over de Roost Laptop Stand. In de wereld van de Digital Nomads is dit een enorm populaire gadget, je hebt met de Roost immers altijd een fijne laptopstandaard bij je. De ‘Roost‘ is groot geworden op Kickstarter, nadat 8807 mensen het project hadden gesteund door in totaal € 700.000 EUR in te leggen. Inmiddels is versie 2.0 gelanceerd die ik hier zal uitpakken en reviewen.

Review: Roost Laptop Stand

Mijn interesse voor de Roost Stand werd gewekt nadat ik deze voorbij zag komen in diverse Youtube-videos van onder andere ‘Chris the Freelancer’ en ‘JohnnyFD’. Deze digital nomads gebruiken de Roost Stand om klachtenvrij en met maximale productiviteit te kunnen werken vanuit koffiecafés over de gehele wereld. Op kantoor gebruikte ik zelf altijd de ‘Rain Design mStand‘. Niks mis mee, maar alles behalve draagbaar. Ik kon hiermee goed uit de voeten op kantoor, maar werkte ik op locatie of vanuit een Douwe Egberts? Dan stond de laptop gewoon op een tafel en kreeg ik al snel last van mijn nek of rug. De Roost leek de oplossing en ik besloot deze dan ook te bestellen.

Roost Ergonomisch werkplek laptop standaard

De Roost wordt gemaakt in Amerika (Denver, Colorado) en ze bieden je levenslange garantie. Ze beloven dus een duurzaam product en zeker geen China kwaliteit. Voor $74.95 (€ 66,- EUR) mag je in mijn ogen ook wel een degelijk product verwachten, het blijft natuurlijk veel geld voor een stukje plastic van slechts 170 gram. Binnen 7 werkdagen zou ik mijn pakketje ontvangen en dat klopt. Op de 7e dag stond PostNL op de stoep met een keurig verpakt doosje. Ik ontving overigens geen Track & Trace code voor het volgen van mijn pakketje (Delivery to the other EU counties usually takes 3-7 business days as Royal Mail turns the package over to the receiving country’s postal service).

Roost openklap animatie

Na het openmaken van het pakketje zie ik een mooi en degelijk product. De Roost Stand wordt geleverd met een instructieboekje, stickers en een opbergtasje. Na 10 seconden puzzelen hoe je het apparaat nu eigenlijk openklapt, is het gelukt. Een kind kan de was doen! Er is goed nagedacht over het mechaniek van de Roost. Het in- en uitklappen is kinderlijk eenvoudig en je kan hier weinig verkeerd doen. De eerste keer voelt het wel alsof je het plastic breekt, maar na 2/3 keer gaat dit erg soepel. Daarnaast kan je met twee schuifknoppen de hoogte van de standaard eenvoudig aanpassen. Dit is handig als je de werkhoogte van je display wilt afstellen. Werk je bijvoorbeeld aan een sta bureau? Dan is het fijn als de Roost op maximale hoogte is ingesteld.

Technische informatie

Ingeklapt
– Hoog: 3.3 cm
– Breed: 3.0 cm
– Diep: 33.0 cm
Uitgeklapt
– Hoog: 25.3 cm – 17.8 cm
– Breed: 22.5 cm – 23.9 cm
– Diep: 25.2 cm – 25.9 cm

Ik werk nu zo’n 30 dagen met de Roost en ik ben erg tevreden. De Roost zet je snel op tafel en is ideaal om mee te nemen. De Roost behoort inmiddels dan ook tot de standaard uitrusting van mijn rugzak (naast mijn Macbook, lader, toetsenbord en muis). Ook krijg ik regelmatig leuke opmerkingen over de standaard. Het is een opvallende verschijning en is compatible met 95% van alle laptops. Eind 2016 zal ik vier weken in Azië verblijven. De Roost gaat zeker mee en ik ben benieuwd of hij de test ook daar doorstaat.

Ben jij op zoek naar een goede Macbook/laptop standaard? Dan kan ik je de Roost Laptop Stand aanbevelen. Met onderstaande couponcode kan je jouw Roost ook nog met een leuke korting aanschaffen! De kortingscode is geldig t/m 13 november 2016.

Couponcode: 15% korting op de Roost Laptop Stand!

Gebruik kortingscode ‘erikvandermeulen’ voor direct 15% korting op je bestelling bij Therooststand.com. Use ‘erikvandermeulen’ for Roost discount code.

Roost checkout korting discount coupon

Auteur afbeelding

Auteur Erik Benjamin. Geplaatst op .

Handtekening