💰 😲 TIJDELIJK AANBOD Amex!
Nu 12.000 Membership Rewards, onbeperkt loungetoegang & € 300 dinertegoed! BEKIJK DEAL

Star Alliance Gold status halen? Met Amex Platinum al na 3 vluchten!

Op zoek naar een snelle manier om Star Alliance Gold-status te behalen? Dat kan nu vrij eenvoudig met de American Express Platinumkaart. Dit is de ‘fast-track’: het frequent flyer-programma KrisFlyer van Singapore Airlines matcht momenteel met de Shangri-La Golden Circle Jade-status. Laat die laatste nu echter gratis bij je American Express Platinumkaart zitten. De enige vereiste: drie vluchten met Singapore Airlines of SilkAir om de status te matchen. Ik leg je uit hoe je dit doet.

Singapore Airlines Shangri La Golden Circle American Express

Star Alliance Gold Status voor slechts € 500?

Ik ben niet de eerste of enige die deze “truc” kent, maar ik deel deze graag. Er zijn websites die Star Alliance Gold Status promoten voor minder dan € 500,-. Maar is dit echt zo? De jaarlijkse kosten voor de creditcard zijn meestal al rond de € 600,- en het lijkt mij daarom vrij logisch dat het verkrijgen van deze elite-status zeker duurder zal zijn.

Vooral voor Europeanen kunnen de drie vluchten met Singapore Airlines of SilkAir misschien een obstakel zijn. Sommige vluchten bieden een goedkopere route, bijvoorbeeld een vlucht van Stockholm naar Moskou voor ongeveer € 145,- Vermenigvuldig dit met 2 (omdat je minstens 3 segmenten nodig hebt) en hier komt ook nog het bedrag van een visum en een hotel in Rusland bij. Dan lopen de kosten behoorlijk op. Als je niet in Stockholm woont, kan dit grapje je gemakkelijk € 800 – € 1.000 kosten. Exclusief de jaarlijkse kosten voor de American Express kaart.

Als je van plan bent om binnenkort naar Azië te reizen? Dan is het behalen van deze status veel goedkoper. Korte afstandsvluchten van Singapore naar Kuala Lumpur zijn bijvoorbeeld al beschikbaar vanaf +/- € 80-, met een tussenstop kosten minder dan € 200,-

Als je een goed aanbod kunt vinden voor de langeafstandsvlucht met Singapore Airlines – des te beter! Vertrek je vanuit Zürich, dan zullen de meeste vluchten naar Azië sowieso met een tussenstop zijn – genoeg om aan de eisen van de uitdaging te voldoen! Zelf vloog ik voor € 410,- euro de volgende route met Singapore Airlines: Zurch-Singapore-Lombok-Singapore-Dusseldorf-Zurich. Koopje!

Singapore Airlines Shangri La Golden Circle American Express

Hoe dan?

De uitdaging en het proces is eigenlijk heel eenvoudig! Sommige addertjes onder het gras kunnen problemen veroorzaken, dus ik raad je aan om goed mijn onderstaande stappen te volgen. Doe je dat niet, dan loop je het risico niet geaccepteerd te worden qua match of je kostbare tijd (en geld) te verspillen.

Benodigde tijd: 5 dagen

Hier lees je hoe dankzij een American Express Platinum-kaart je met slechts drie vluchten je Star Alliance Gold kunt verkrijgen:

 1. Vraag een American Express Platinumkaart aan
  Dit is stap 1; Vraag hier je American Express Platinum-kaart aan en vul de aanvraag in. Je ontvangt 30.000 Membership Rewards punten en direct 50% korting op het jaarabonnement. Deze heb je nodig voor de status-match.

  ‼️ TIJDELIJK AANBOD t/m 20 April 2022:
   Nu 60.000 Membership Rewards + 50% korting t.w.v. € 351,- BEKIJK DEAL

 2. Shangri-La Golden Circle Jade-status
  Als jouw aanvraag succesvol is (+/- 7 dagen) en je jouw platinumkaart hebt ontvangen, kun je nu de Golden Circle-status aanvragen. Dit wordt gedaan in je American Express-account. Houd rekening met een wachttijd van een paar dagen voordat je nieuwe status zichtbaar wordt in je account.
 3. Koppel je KrisFlyer aan jouw Golden Circle-account, maar let op!
  Wacht met het koppelen van de twee accounts tot de Jade-status in je Shangri-La-account verschijnt! Als je deze stap te vroeg uitvoert, kun je de uitdaging niet aanvragen bij KrisFlyer Elite Gold. Voer jouw KrisFlyer-lidmaatschapsnummer in je Golden Circle-account in. Gebruik deze link.
 4. Koppel je Golden Circle aan jouw KrisFlyer-account
  Dit is grotendeels hetzelfde proces als hierboven, maar dan andersom. Selecteer niet-luchtvaartpartner Shangri La Golden Circle en voeg jouw Golden Circle-nummer toe.
 5. Registreer voor de uitdaging
  Zodra alle bovenstaande stappen zijn voltooid, ga je terug naar de Golden Circle Infinite Journeys-website. Nu kun je je registreren en genieten van een versnelde lidmaatschapsstatus of KrisFlyer.
 6. KrisFlyer Silver-status
  Na een paar dagen (maximale wachttijd is acht weken) zal je de Silver-status krijgen met het Singapore Airlines KrisFlyer-programma. De status is 12 maanden geldig.
 7. Voldoe aan de vereisten voor de uitdaging
  Ga je voor Gold-status? Pak dan drie (3) vluchten met Singapore Airlines of SilkAir binnen vier maanden na je aanmelding. Lukt dit? Dan krijg je KrisFlyer Elite Gold en daarmee de Star Alliance Gold-status. Zo simpel als dat.

Bottom Line

Het aanvragen van een American Express-platinumkaart en deze gebruiken om de Golden Circle Gold-status is een super snelle weg naar de Star Alliance Gold status.

Maar, realiseer je dat er de nodige kosten zijn voor je hieraan begint. Naast de jaarlijkse kosten voor de Platinum kaart, moet je ook voor je vluchten betalen. Als je al geïnteresseerd was in de creditcard – biedt deze, vooral voor reizigers, unieke voordelen. Stond een Azië-reis sowieso al op je bucketlist? Dan zou ik zeggen: waar wacht je nog op!

Is het afdoende om vluchten te boeken bij Singapore Airlines of moet ik daadwerkelijk vliegen?
Alleen vluchten die je werkelijk gemaakt hebt tellen mee voor je challenge. Je moet aan boord van het vliegtuig stappen en jouw instapkaart moet gescand worden, anders wordt de reis niet geregistreerd.

Kan ik ook met andere Star Alliance-luchtvaartmaatschappijen vliegen om aan de vereisten te voldoen?
Nee. Alleen vluchten uitgevoerd door Singapore Airlines of SilkAir tellen mee.

Auteur afbeelding

Auteur Erik Benjamin. Geplaatst op .

Handtekening