💰 😲 American Express GOLD DEAL!
Nu 6.000 Membership Rewards, loungetoegang & € 100 dinertegoed! BEKIJK DEAL

Thai Vietjet Air review Bangkok (BKK) – Chiang Mai (CNX)

Hier lees je mijn review van Thai Vietjet Air vlucht VZ604 van Bangkok Suvarnabhumi (BKK) naar Chiang Mai (CNX). Ik woon momenteel in Chiang Mai en het leek mij leuk een dagje Bangkok te doen, puur omdat het kan met dit soort goedkope tickets. De heenreis met Thai Airways lees je hier, de terugreis met Thai Vietjet Air vind je hieronder.

Vlucht: Thai Vietjet Air VZ604
Vliegtuig: Airbus A320
Klasse: Economy
Ticketprijs: € 17,-
Departure: 21:50 uur Bangkok Suvarnabhumi International Airport
Arrival: 23:10 uur Chiang Mai International Airport

Thai Vietjet Air BKK - CNX

De avond is alweer aangebroken en ik besluit rond 19.00 uur de MRT vanuit de wijk Ekkamai naar Suvarnabhumi Airport te nemen. Vlucht VZ604 vertrekt om 21.50 uur en het ritje met de metro neemt ongeveer 35 minuten in beslag. Ik heb ook nog wat extra tijd nodig op het vliegveld om in te checken. Had je dit niet al online kunnen doen dan? Helaas, bij Vietjet Air kan je niet online inchecken op vliegvelden in o.a. Thailand. Alleen in het thuisland Vietnam is dit mogelijk! Eenmaal aangekomen op het vliegveld staat er gelukkig een korte rij bij de incheckbalies en 10 minuten later heb ik het ticket in mijn hand. Dit loopt allemaal erg gesmeerd.

Thai Vietjet Air inchecken Bangkok Suvarnabhumi

Ook bij de domestic bagagecontrole voor Terminal 1 loopt het vlot door. Sterker nog, er is eigenlijk niemand behalve zo’n 40 man personeel. Ik kan zo doorlopen bij de ticketcontrole en ook het scannen van de bagage is een fluitje van een cent. In gebrekkig Engels wordt er nog een grapje gemaakt wat ik als blonde jongen toch in Chiang Mai moet. Een hoop vriendelijk gelach en ‘khawp khun khraps‘ later, loop ik maar door richting de gate.

Vietjet Air is een budgetmaatschappij (LLC) zoals we die in Europa ook kennen, denk aan RyanAir en Easyjet. Er is dus helaas geen lounge-toegang bij deze maatschappij. Vlieg je binnen Thailand met Thai Airways of Bangkok Airways? Dan is er een lounge aanwezig, maar verwacht hier niet teveel van. Er zijn +/- 30 lounges op Suvarnabhumi Airport, maar deze vind je allemaal in de internationale terminals. Ik besluit door de lopen naar de juiste gate en daar te wachten. Ik klap de laptop open, zet mijn iPhone-hotspot aan en 60 minuten wachten ‘vliegen’ voorbij.

Digital nomad, werken vanaf het vliegveld

Aan boord loopt het ook prima door en 25 minuten voor vertrek zit iedereen al keurig op zijn plek. Wat hier echt opvalt is dat alles volgens een strak protocol verloopt. Waar andere maatschappijen vaak niet zo streng zijn, wordt hier echt alles tot in detail gecontroleerd! Staat iedere stoel wel recht overeind? Alle tafeltjes ingeklapt? Telefoon echt uit? Tasjes echt onder de stoel? Wellicht nieuwe, ijverige medewerkers of strakke richtlijnen vanuit Vietjet. Zelfs mijn laptop moest opgeruimd worden 20 minuten voor vertrek, de koptelefoon moest af en zelfs een spelletje spelen op de iPhone in flight-modus was er niet meer bij. Boekje lezen dan maar? Helaas, alle verlichting ging uit! Niet echt chill.

Thai Vietjet Air cabin beenruimte stoelen

Tijdens de vlucht was er nog de mogelijkheid eten en drinken te kopen. Weinig mensen maakten hier echter gebruik van en de trolly was dan ook weer snel verdwenen. De zitplek is verder prima, maar verwacht hier niet teveel van. Net als bij Thai airways, niet veel niet weinig. Tien minuten eerder dan onze geplande landingstijd komen we al aan in Chiang Mai. Eigenlijk is er één groot nadeel aan Vietjet Air en dat is hun vreselijke muziekje wat ze afspelen na de landing en tot in den treurigheid blijven herhalen. Scoor dus een stoel voorin het vliegtuig, anders ga je deze minimaal 5 keer horen 😉 Kortom, voor € 17,- euro een prima vlucht en vervoer van A naar B. Verwacht er verder niet teveel van en vergelijk het met RyanAir en Easyjet in Europa.

Auteur afbeelding

Auteur Erik Benjamin. Geplaatst op .

Handtekening