💰 😲 EXTREEM AANBOD Amex 💰 😲
Nu 20.000 100.000 Membership Rewards, onbeperkt loungetoegang t.w.v. € 910 & € 300 dinertegoed!
BEKIJK DEAL - Aanbod geldig t/m 6 augustus 2024!

Xiaomi M365: verzekering afsluiten voor elektrische step

Sinds kort ben ik de trotse bezitter van een Xiaomi M365! Een prachtige elektrische step die 25 km per uur gaat en een afstand kan afleggen van +/- 30 km op één batterijlading. In het Nederlandse straatbeeld zie je ze nog amper, maar in steden als Tel Aviv, Israël struikel je letterlijk over deze dingen. Officieel zijn ze nog niet toegestaan hier in Nederland, maar via een omweg lijkt het nu toch haalbaar, inclusief geldige verzekering!

In dit item leg ik uit hoe ik een verzekering heb afgesloten voor mijn elektrische step cq bijzondere bromfiets. Er zijn namelijk flink wat verzekeraars die dergelijke stepjes niet willen verzekeren. Doe je voordeel met onderstaande informatie en wie weet rijd jij binnenkort ook met je step op de openbare weg 😉

Xiaomi M365 elektrische scooter step verzekering Nederland

Je Xiaomi M365 verzekeren

Om legaal met je elektrische step op de weg te kunnen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je langs de RDW voor het aanvragen van een VIN-nummer en je moet je houden aan de regels die ook voor snorfietsers gelden. Heb je je VIN-nummer te pakken? Dan is het tijd om de step te gaan verzekeren. Je hebt hiervoor het eerder verkregen VIN-nummer (framenummer) nodig bij de verzekeraar. Zonder dit nummer wordt het lastig om een polis te krijgen.

Toen het tijd was om mijn Xiaomi M365 te verzekeren, kwam ik er achter dat veel verzekeringsmaatschappijen de e-steps niet accepteren. Deze elektrische kickscooters zijn relatief nieuw en je merkt dat de wetgeving hier nog niet goed op voorbereid is. Verzekeraars bungelen daar nog eens achteraan, weten nog niet goed wat voor soort type voertuig dit is en hoe dat wettelijk allemaal in elkaar steekt. Ze durven het niet aan en wachten op meer duidelijkheid van de RDW en de overheid.

Xiaomi M365 elektrische step openbare weg

Welke verzekering moet ik hebben?

Tijdens mijn zoektocht heb ik meerdere verzekeraars opgebeld en gevraagd of ze mijn Xiaomi wilden verzekeren. De meeste hebben mijn verzoek afgewezen onder het nom van “onduidelijke regelgeving” of “wij verzekeren alleen met kenteken“. Op basis van mijn ervaring heb ik onderstaande lijst opgesteld. Hierin kan je precies zien bij welke maatschappij jij juist wél of juist niet terecht kunt voor je verzekering. Dit geldt voor eigenlijk iedere elektrische step, dus ook als je bijvoorbeeld een Segway Ninebot ES1/ES2 hebt.

In de tussentijd kan je mooi op zoek naar alvast een verzekeringsplaatje. Na zoeken op internet kwam ik uit bij een “Scootmobiel kentekenplaat houder“. Je kan deze online kopen bij ander andere Vroem.nl voor € 12,- en met kortingscode ERIK2019V ook nog eens zonder verzendkosten t.w.v. € 5,95 🙂 Het plaatje is verkrijgbaar in zowel zwart als wit!

VerzekeraarDekking step?Reden/motivatie
Klaverblad verzekering Xiaomi M365UnigarantMisschienOptie als Scootmobiel
Unigarant verzekering Xiaomi M365UnigarantNeeOnduidelijkheid regelgeving
ANWB verzekering Xiaomi M365ANWBNeeOnduidelijkheid regelgeving
Diks verzekering Xiaomi M365DiksNeeAlleen met kenteken
Epolis verzekering Xiaomi M365E-PolisNeeAlleen met kenteken

Heb je vragen of aanvullingen op bovenstaande lijst? Stuur even een mailtje 🙂

Auteur afbeelding

Auteur Erik Benjamin. Geplaatst op .

Handtekening