💰 😲 TIJDELIJK AANBOD Amex t/m 30 april 2024!
Nu 48.000 Membership Rewards, onbeperkt loungetoegang & € 300 dinertegoed! BEKIJK DEAL

Xiaomi M365: een verzekeringsplaatje monteren

Sinds kort ben ik de trotse bezitter van een Xiaomi M365! Een prachtige elektrische step die 25 km per uur gaat en een afstand kan afleggen van +/- 30 km op één batterijlading. In het Nederlandse straatbeeld zie je ze nog amper, maar in steden als Tel Aviv, Israël struikel je letterlijk over deze dingen. Officieel zijn ze nog niet toegestaan hier in Nederland, maar via een omweg lijkt het nu toch haalbaar, inclusief geldige verzekering!

In dit item leg ik uit hoe ik het verzekeringsplaatje heb gemonteerd achterop mijn elektrische step. De step is niet kentekenplichtig, maar wel verzekeringsplichtig. Je moet dus een verzekering afsluiten (+ RDW VIN nummer) en vervolgens het verzekeringsplaatje zichtbaar monteren op je step. Het is natuurlijk wel zo mooi om deze ‘sticker’ tof te verwerken 😀

Xiaomi M365 verzekeringsplaatje monteren

Kentekenhouder aanschaffen

Voor we beginnen heb je een verzekering nodig voor je elektrische step. Hier vind je mijn blog over welke verzekeringen de Xiaomi M365 accepteren. Sluit online een verzekering af en binnen +/- 3 werkdagen heb je de verzekeringspapieren, polis en kentekensticker in huis. Je wil de step sowieso verzekeren, aangezien een boete voor onverzekerd rondrijden maar liefst €360,- is. Hier koop je bijna een nieuwe step voor!

In de tussentijd kan je mooi op zoek naar een verzekeringsplaatje. Na zoeken op internet kwam ik uit bij een “Scootmobiel kentekenplaat houder“. Je kan deze online kopen bij ander andere Vroem.nl voor € 12,- en met kortingscode ERIK2019V ook nog eens zonder verzendkosten t.w.v. € 5,95 🙂 Het plaatje is verkrijgbaar in zowel zwart als wit!

Verzekeringsplaatje monteren

Het is tijd om het verzekeringsplaatje te monteren. Je hebt hiervoor een (A) Torx schroevendraaier nodig om het achterspatbord los te maken. Hierdoor kan je het plaatje beter monteren. Daarnaast is een (B) Tang (voorkeur waterpomptang) noodzakelijk om de bevestigingshaken om te buigen en goed vast te zetten om het spatbord. Niet verplicht maar wel handig is een zacht (C) (plak)rubbertje wat je kan monteren tussen het spatbord en de houder. Hiermee voorkom je dat het metaal van het verzekeringsplaatje direct op het spatbord komt. Dit vangt de klappen wat op en zorgt ervoor dat wat ‘zachte‘ speling is voor de trillingen. Ook kan wat (D) tape handig zijn voor final montage. Hiermee zet je het plaatje nét wat extra vast.

Xiaomi M365 verzekeringsplaatje monteren

Buig de montagebeugeltjes wat om zodat je deze eenvoudig om het spatbord kan vouwen. Hierna buig je deze met je hand aan weerszijden om tot dit niet verder wil. Hierna gebruik je de tang/waterpomptang om deze verder om te buigen tot deze volledig om het spatbord zitten. In onderstaande afbeelding zie je dat de beugeltjes helemaal om het spatbord gebogen zitten.

Xiaomi M365 verzekeringsplaatje monteren

Gebruik wat tape om het plaatje extra vast te zetten. De houder kan nu geen kant meer op, zeker als je een extra rubbertje gebruikt hebt tijdens de montage! Het is nu wachten op het verzekeringsplaatje of de verzekeringssticker. Deze kan je nu eenvoudig monteren en gaan met die banaan! Succes 😎

Xiaomi M365 verzekeringsplaatje monteren

Auteur afbeelding

Auteur Erik Benjamin. Geplaatst op .

Handtekening